Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016

Iστορίες ψηφιακής αφήγησης για το ζήτημα της περιβαλλοντικής μετανάστευσης, Δ.Σ. Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών

Κατά το σχολικό έτος 2015-16 οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έγιναν στο πλαίσιο του έργου S.A.M.E. World. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια συντονίστηκαν από το μέλος της ομάδας έργου και Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Δημήτριο Γκότζο. Εθνικός Συντονιστής του παραπάνω έργου είναι το Ι.Τ.Υ.Ε. - "ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ"

Στο πλαίσιο των παραπάνω εργαστηρίων οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες του εκπαιδευτικού πακέτου του προγράμματος, επέλεξαν να μελετήσουν σε βάθος το φαινόμενο της περιβαλλοντικής μετανάστευσης ως ζήτημα περιβαλλοντικής αδικίας με μελέτη περίπτωσης τη χώρα του Μπανγκλαντές. Το Μπανγκλαντές είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα που θεωρείται μια από τις πιο ευάλωτες χώρες στην κλιματική αλλαγή.  Εκτιμάται από τις τοπικές αρχές ότι μέσα στα επόμενα χρόνια, περίπου 30 εκατομμύρια άνθρωποι, το ένα πέμπτο του πληθυσμού της χώρας, θα εγκαταλείψουν τις εστίες τους και θα μετακινηθούν είτε στις μεγάλες πόλεις, είτε θα αναζητήσουν την τύχη τους ως μετανάστες σε άλλες χώρες.

Δείτε, πατώντας στις παρακάτω εικόνες, τις ιστορίες ψηφιακής αφήγησης που δημιούργησαν οι μαθητές και μαθήτριες. Οι ιστορίες ψηφιακής αφήγησης έχουν αναρτηθεί στο Φωτόδεντρο (Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία τον εκπαιδευτικό της τάξης Δρ Γεώργιο Ποταμιά καθώς και το Διευθυντή του σχολείου κ. Γεώργιο Κανέλλο, που παρείχε την κάθε δυνατή διευκόλυνση και υποστήριξη. 

Εικονίδιο

Το ταξίδι των αλλαγών


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου