Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Iστορίες ψηφιακής αφήγησης: Kινητά τηλέφωνα και περιβαλλοντική αδικία, 6o Δ.Σ. Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα

Κατά το σχολικό έτος 2015-16 οι μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ τάξης του 6ου Δ.Σ. Κηφισιάς - Πηνελόπη Δέλτα συμμετείχαν στα εκπαιδευτικά εργαστήρια που έγιναν στο πλαίσιο του έργου S.A.M.E. World. Τα εκπαιδευτικά εργαστήρια συντονίστηκαν από το μέλος της ομάδας έργου και Υπεύθυνο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης της Δ.Π.Ε. Β΄ Αθήνας κ. Δημήτριο Γκότζο. Εθνικός Συντονιστής του παραπάνω έργου είναι το Ι.Τ.Υ.Ε. - "ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ"

Στο πλαίσιο των παραπάνω εργαστηρίων οι μαθητές και οι μαθήτριες, αφού ασχολήθηκαν με διάφορες δραστηριότητες του εκπαιδευτικού πακέτου του προγράμματος, επέλεξαν να μελετήσουν σε βάθος τα ζητήματα περιβαλλοντικής αδικίας που υπάρχουν στην κατασκευή και απόρριψη των κινητών τηλεφώνων.

Αρχικά μελέτησαν σχετικό υλικό. Δείτε ενδεικτικά μια παρουσίαση του ζητήματος που επιμελήθηκε η εκπαιδευτικός κ. Νάγια Γρύλλια (μέλος της ομάδας έργου που συντόνισε αντίστοιχα εκπαιδευτικά εργαστήρια στο Ναύπλιο).


Στη συνέχεια κάθε ομάδα μαθητών/-τριών προσέγγισε το ζήτημα με το δικό της τρόπο και αφέθηκε ελεύθερη να εστιάσει σε κάποιο από τα παραπάνω ζητήματα. Έτσι οι ομάδες δημιούργησαν τις ιστορίες ψηφιακής αφήγησης που μπορείτε να δείτε πατώντας στις παρακάτω εικόνες. Οι ιστορίες ψηφιακής αφήγησης έχουν αναρτηθεί στο Φωτόδεντρο (Εθνικό Συσσωρευτή Εκπαιδευτικού Περιεχομένου). Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε για τη συνεργασία την εκπαιδευτικό της τάξης κ. Γεωργία Μουταντζή καθώς και το Διευθυντή του σχολείου Δρ Νικόλαο Χριστοδούλου, που παρείχε την κάθε δυνατή διευκόλυνση και υποστήριξη. 

Εικονίδιο

Aγόρασα καινούριο κινητό (Μαρία Εφραιμίδου, Αέρντιο Μολλάι, Αρμπιόν Σπαχίγια,
Δήμητρα Σπίνουλα, Βάσια Ταμπακοπούλου & Κλειώ Τιάκα) 

Εικονίδιο

Μοbile waste (Kυριάκος Καλίτσης, Ουρανία Ροδοπούλου, Ιωάννα Ρούσσου, 
Δημήτρης Σαλάχας, Γεράσιμος Στίβαρης & Θεοδώρα Ταγκαλάκη)

Εικονίδιο

O Tάκης Κινητάκης (Άρης Βαγγελάτος, Δανάη Βουρλιωτάκη,
Αντώνης Νικολάου, Γιϊτχάν Μουμίν & Κλαούντια Πιλίντσι)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου