Κυριακή, 2 Απριλίου 2017

Eβδομάδα εθελοντισμού Let's do it Greece. Δράσεις στο 7ο Δ.Σ. Ηρακλείου και το 1ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας

Κατά την εβδομάδα εθελοντισμού στα σχολεία της δράσης Let's do it Greece παρακολουθήσαμε, κατόπιν σχετικών πρσκλήσεων τις παρακάτω δράσεις εθελοντισμού:
Φωτογραφία του Dimitris Gkotzos.Την Πέμπτη 30 Μαρτίου έγινε δενδροφύτευση στην οδό Νίκου Καζαντζάκη μπροστά από το 7ο Δ.Σ. Ηρακλείου. To τμήμα του συγκεκριμένου δρόμου αρχικά μετατράπηκε σε οδό ήπιας κυκλοφορίας και δενδροφυτεύτηκε με τη συμμετοχή του συνόλου των μαθητών/-τριών της σχολικής μονάδας και την υλικοτεχνική στήριξη του Δήμου Ηρακλείου.  Στη δράση παρέστησαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Μπάμπαλος, ο Σχολικός Σύμβουλος της 19ης Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Αττικής κ. Γούπος και η πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Ηρακλείου κ. Παναγιωτακοπούλου.

Φωτογραφία της Vasiliki Strataki.Την Παρασκευή 31 Μαρτίου οι μαθητές/-τριες του 1ου Δ.Σ. Νέας Ιωνίας  πήραν μέρος στον καθαρισμό πλατειών γύρω από το σχολείο με τη συμβολή του Δήμου Νέας Ιωνίας και του Τμήματος Πρασίνου. Υπάλληλοι του Δήμου ήρθαν στο σχολείο φέρνοντας γάντια μιας χρήσης και σακούλες απορριμμάτων και μαζί με τον γεωπόνο Α. Κατσορίδα οι μαθητές/-τριες μεταφερθήκαν στο Πάρκο των Αγίων Αναργύρων και φύτεψαν συμβολικά λίγα θαμνοειδή φυτά. Έπειτα χωρίστηκαν σε ομάδες και ανέλαβαν να καθαρίσουν από τα σκουπίδια τρεις πλατείες του Δήμου κοντά στο σχολείο.

Τα συγχαρητήριά μας στους/στις μαθητές/-τριες, στους/στις εκπαιδευτικούς τους και στους Διευθυντές κ. Χασιώτη και κ. Τσούρμα για την πραγματοποίηση αυτών των δράσεων στο 7ο Δ.Σ. Ηρακλείου και 1ο Δ.Σ. Νέας Ιωνίας αντίστοιχα. 
Η συγκεκριμένη ανάρτηση μπορεί να επικαιροποιηθεί και με δράσεις που έγιναν σε άλλες σχολικές μονάδες, εφόσον λάβουμε τη σχετική ενημέρωση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου