Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

Δενδροφύτευση κάτω από το βωμό του Δία, 1ο Δ.Σ. Ψυχικού, 5ο Δ.Σ. Χαλανδρίου

Παραθέτουμε την ενημέρωση που λάβαμε, καθώς λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων εκείνη την ημέρα δεν μπορέσαμε να παραστούμε. Συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες και στους/-στις εκπαιδευτικούς του 1ου Δ.Σ. Ψυχικού και του 5ου Δ.Σ. Χαλανδρίου για την πρωτοβουλία τους και το Σύλλογο Φίλων της Βελανιδιάς Αμαδρυάδα καθώς και το Δήμο Γαλατσίου για την υποστήριξή τους. Ακολουθεί το ενημερωτικό κείμενο που λάβαμε:

Με δώδεκα δενδρύλλια Βελανιδιάς και πέντε χιλιάδες σπόρους, δενδροφυτεύσαμε το Βωμό του Δία και το χώρο κάτω απ΄ το Βωμό, στο άλσος Βεΐκου.

Ήταν τέλεια!  Ήταν καλύτερα κι απ’ το Allou Fun Park!!

…φώναζαν οι μαθητές που δεντροφύτεψαν το χώρο και μάλιστα έπαιξαν και έναν αγώνα ποδοσφαίρου, στο όμορφο άλσος της οδού Βεΐκου.
  Η αναδάσωση με σπόρους και μάλιστα από μαθητές Δημοτικού, αποτελεί ελπίδα για τη χώρα μας, η οποία βρίσκεται σε λήθαργο και ακινησία. Η Βελανιδιά είναι το ιερό δένδρο του Δία, που αντιστέκεται στη φωτιά και δημιουργεί ένα τείχος πυροπροστασίας για τα δάση μας.
 Ο Αντιδήμαρχος Γαλατσίου και υπεύθυνος για την ανάπλαση των Τουρκοβουνίων (Αττικό Άλσος) Γ. Μανιάτης, συνεργάστηκε άριστα με τα δύο Δημοτικά Σχολεία 1ο Π. Ψυχικού και 5ο Χαλανδρίου, καθώς επίσης με τον σύλλογο Βελανιδιάς και το Μ. Θεοδωρίδη κι έφεραν ένα άριστο αποτέλεσμα. Μακάρι η προσπάθεια να συνεχιστεί και από άλλα σχολεία.
Ένα μπράβο λοιπόν στους μαθητές των δύο Δημοτικών Σχολείων και στους Δασκάλους τους που τους ενέπνευσαν.

Γερογιάννη Γιάννη
Τασιούλα Κώστα
Πειθή Σταματία
Ζήση Λίζα
Μιχαλοπούλου Έρση
Φούντα Κωνσταντίνα
Χαλβατζή Ασημίνα
Μητσάνη Σοφία
Φουρτούνη Βασίλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου